dissabte, 20 d’agost del 2011

Sobre Pau Alabajos...

El vaig escoltar per primera vegada fa un parell de mesos. Anava en cotxe i de sobte,  radio 4 em va fer un regal: em va presentar "Inventari", una bella cançó que em va hipnotitzar, tan per la seva lletra (que sentia com si l'hagués escrit jo), com per la seva sonoritat.



En arribar a casa vaig remenar pel google, i vaig descobrir que l'autor de la preciosa cançó era un tal Pau Alabajos. Mica en mica, el vaig anar descobrint, i mica en mica, me'n vaig anar enamorant. I és que no és només "Inventari". Té moltes altres peces que m'han seduït. Cançons que parlen d'amor, d'adéus, de somnis, del món d'avui i d'un món que va passar però que, malauradament, encara en patim les conseqüències. Un cantautor sensible, compromès, amb encant i una veu preciosa.

Cada vegada que per casualitat escoltava "Inventari" per la ràdio pensava que m'encantaria poder-la escoltar en directe, i com són les coses, avui, Camallera, un poble no molt allunyat de casa, m'ha fet el regal amb el cicle "Al vespre, cançó d'autor" i ens hi hem arribat. L'he pogut veure en directe, i no m'ha decebut, més aviat el contrari, la seva veu guanya en directe. A més, he pogut descobrir la seva faceta de poeta. Hagués estat una vetllada perfecte si jo, una mica burra a vegades, m'hagués atrevit a saludar-lo, però sóc com sóc, i he marxat abans d'hora, pensant que no havia de marxar però que sóc tímida i a mi aquestes coses d'esperar-me per demanar autògrafs o simplement dir-li a aquella persona que quan canta t'arriba molt endins, no em van.

En fi, us deixo amb un altre cançó d'en Pau Alabajos. Ja l'havia escoltat, però avui, en directe, encara m'ha arribat més. (De fet, en volia penjar una altra, "Diuen que totes les coses" però no l'he sabut trobar. Si aneu al seu myspace - http://es.myspace.com/91249527- la podreu escoltar).
Aquesta, "Zaping", però, també m'agrada molt. Espero que a vosaltres també.


Desaprenent, dia a dia, a observar la realitat des del mateix angle...

2 comentaris: